sreda, 13. julij 2011

Sodnico postavil na zatožno klop

Sodniki še vedno lahko počnejo kar želijo, bo tokrat zadoščeno resnici?
petek, 8. julij 2011

Včeraj bi se moralo začeti sojenje Orjani Trunkl, koprski okrožni sodnici, ki ji italijanski državljan Ermanno Chasen v zasebni kazenski tožbi očita krivo obdolžitev in obrekovanje. Sodišče je obravnavo preložilo na jesen, saj bo nanjo povabilo tudi tožnika, ki že nekaj časa živi v Ugandi.







PIRAN Proti sodnici Orjani Trunkl je zasebno kazensko tožbo vložil italijanski državljan Ermanno Chasen, proti kateremu na koprskem okrožnem sodišču že več kot desetletje traja sodni postopek zaradi kaznivega dejanja ponarejanja denarja. Sodišče je postopek končalo le proti dvema Koprčanoma, višji sodniki so oba oprali krivde, saj so razveljavili obsodilno sodbo. Postopek proti Italijanu, ki so ga ob sojenju Koprčanoma izločili, pa sodnega epiloga še nima.
Sodnica Orjana Trunkl, ki ji je državni zbor odvzel imuniteto zaradi tega postopka, je v zadnjih letih večkrat razpisala glavno obravnavo, lani pa je zunajrazpravnemu senatu predlagala, da za Chasena zaradi begosumnosti odredi pripor. Senat je takšen sklep sprejel in zasegel varščino.
Chasen (zastopa ga odvetnik Damijan Terpin) pa zdaj sodnici v zasebni kazenski tožbi očita obrekovanje.
SONJA RIBOLICA

Ni komentarjev:

Objavite komentar