torek, 25. december 2012


Ali je vsebina člankov naročena?

Na sojenjih, ki potekajo na Okrožnem sodišču v Kopru je vedno prisotna tudi javnost. To pri nas predstavljajo novinarji. O pisanju novinarjev sem že veliko pisal. Glede na to, da prisostvujejo istemu procesu je zanimivo prebirati članke . Vsak, ki je bil prisoten na razpravi in potem lahko prebral zapis o tem v medijih je lahko takoj prepoznal naklonjenost določenega zapisovalca oz. naročilo le temu kako mora novico zapisati. Na našem območju so najbolj  brane Primorske novice. Glede na branost in poznavanje problematike pa so lahko članki tudi najbolj zavajajoči in pristranski. Ob spremljanju člankov v Primorskih novicah, veliko sem jih tudi objavil na blogu z namenom možnosti komentarja, lahko najbolj očitno vidimo enostransko podajanje dogodkov. Ali je  v zameno za zaščito Mikuža, ali pa je to zgolj naročilo večinskega lastnika Primorskih novic - Splošne plovbe?
V zadnjih decemberskih obravnavah smo hoteli odgovore na vprašanja, zakaj so organi pregona  opustili dolžno ravnanje pri ugotovitvah oškodovanja lastnikov parcel s strani Mikuža in ali je to dogovorjeno. Odgovorov nismo dobili in prav očitna so izmikanja. Kaj naenkrat so vsi pozabili določene podatke, ki se dotikajo te teme.  Zelo dobro pa se spominjajo do potankosti zadev, ki so povezane z mano.
Tako je to v naši domovini.
Vsak dan smo priče, kako se v istih zadevah razsoja poplnoma drugače. Priče smo temu, kako je nekaterim dopuščeno vse- nekateri lahko z goljufijo povzročajo oškodovanja posameznikom leta in leta, ne da bi se jim kaj zgodilo. In ne samo to, celo tako je, da se po letih takih početij ne da bi za to odgovarjali, tako vživijo v svojo vlogo, si poiščejo pomoč še pri organih pregona in tako okrepijo, da svoja dejanja lahko popolnoma nemoteno izvajajo. V mojem primeru pa je pomoč prišla še s strani medijev, ki če se le da pošiljajo neresnične in iz konteksta iztrgane izjave.

Tokrat ne bom objavil članka.

V zadnjih decemberskih dneh vam želim, da vsak trenutek preživite v krogu svoje družine in pustite težave in probleme za sabo.Naj bodo misli naklonjene vašim najdražjim.

Spoznanje, da prijatelj ni tisti, ki ti svoje prijateljstvo izkazuje v času, ko imaš vse in to lahko deliš z vsemi ampak pravi prijatelj je tisti, ki bo s teboj delil zadnji kos kruha in bo ob tebi takrat, ko si na dnu in potreben iskrene besede naj vas popelje v leto 2013.