torek, 16. november 2010

IZJAVA ZA JAVNOST 16.11.2010


Izjava za javnost:
Poslanci vladajoče koalicije so potrdili zakon o malem delu, ki bo še povečal revščino in še dodatno zmanjšal dostopnost do študija mnogim mladim ljudem. Ker se sestavlja črna lista poslancev, ki ne bo v ponos tistim, ki so glasovali in bodo glasovali za zmanjševanje pravic delavcev in študentov želim javno povedati, da sam nikoli ne bi glasoval za tak koncept zakona, ki študentom zmanjšuje možnost dostojnega življenja. Večkrat sem že javno izjavil, da socialni demokrati postajajo socialni demonterji  in od socialne Slovenije je ostala samo še črka S, kar je lahko tudi kratica za samovoljo.
S Pahorjevo samovoljo se v Sloveniji sprejema vse od pokojninskih reform do delavskih pravic.
To je že drugo pomembno glasovanj, ker mi je nezakonito z policijskim konstruktom odvzeta prostost in tako onemogočeno delo v parlamentu. Prvo veliko sprenevedanje pri glasovanju za samostojni Ankaran je pokazala kar Pahorjeva SD, ko je poteptala referendumsko odločitev Ankarančanov. Če bi imel možnost biti na seji bi Ankaran že imel občinski svet in župana. Kot sem že velikokrat povedal bi namreč spoštoval referendumsko voljo Ankarančanov. Naj spomnim, da je pri glasovanju manjkal samo en glas.
Zanima me, kako bo potekalo glasovanje o proračunu? Velikokrat sem v parlamentu govoril, da se bo zaradi vedno večjih pritiskov in kratenju pravic ljudem v neposredni proizvodnji zgodil zakon ulice. Ko bo ljudem prekipelo  in jim bo zmanjkalo kruha in toplote v domu bodo sami poskrbeli za selitev samovšečnega g. Pahorja z Gregorčičeve ulice, tudi to sem že javno povedal a morate mediji taka sporočila za javnost vreči v koš. To je moderna svoboda govora .
Tudi v domačem okraju  predsednika Vlade g. Pahorja v nekdaj  cvetoči Novi Gorici, sedaj ostajajo samo še pogorišča od nekdaj uspešnih podjetij kot so HIT, MIP…..
Borut! Zbudi se! Nismo se borili za tako Slovenijo!

Srečko Prijatelj

Jeličič postavi vprašanje Pahorju

Pahor se kot vedno spreneveda! Slovenija je mafiska država, vprašanje je: kdo je šef te mafije, glede na način vladanja v Republiki Sloveniji seveda.
Objavljamo magnetogram seje DZ RS.

Na postavljeno poslansko vprašanje Predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Pahorju, le ta odgovarja medlo, s polno sprenevedanja.
Prej na PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Hvala lepa.
O predlogu poslanca Franca Pukšiča, da Državni zbor na naslednji seji opravi razpravo o odgovoru predsednika Vlade na njegovo poslansko vprašanje, bo Državni zbor odločil v petek 19. novembra 2010 v okviru glasovanj.
Poslansko vprašanje predsedniku bo postavil Zmago Jelinčič Plemeniti.
Prosim.

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI: Hvala lepa.
Pred seboj ima štiri strani dolg dopis, ki so ga poslali kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave v Kopru. Namreč, ti ljudje so v juniju in juliji letošnjega leta na specializirani oddelek skupine za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu vodji skupine Dragici Kotnik posredovali štiri prijave s konkretnimi dokazi o utemeljenem sumu storitve kaznivih dejanj. Pa malo poglejmo kaj piše v papirju.
Italijanski varnostni organi IVO so preko tajnega policijskega sodelavca izvedli tajno operacijo na naši strani in zato obljubili temu tajnemu sodelavcu nagrado 20 tisoč evrov. Denar so takrat izročili drugemu človeku Policijske uprave Koper gospodu Volmutu, vendar naprej temu tajnemu sodelavcu je gospod izročil samo 10 tisoč evrov. Ostali denar so si gospodje razdelili in kot pravijo kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so bili to: gospod Volmut - takratni vodja skupine za mamila, Jurič Dejan in gospod Ribaš, ki se je prej pisal Kramešteter, ki so pač skupaj delali na mamilih.
Potem naprej v prijavi je tudi kaznivo dejanje s področja posesti orožja in tako naprej, 310. člen Kazenskega zakonika. Tukaj je navedena cela vrsta ljudi, ki imajo pri sebi, recimo avtomatsko puško Kalašnikov, pištolo Škorpijon z dušilcem zvoka, ostrostrelsko puško M76 z dušilcem zvoka, potem ima en gospod pištolo 8 mm in celo vrsto orožja, ki si ga je pridobil z delom na hišnih preiskavah. Zanimivo, gospod Dejan Jurič poseduje več kosov strelnega orožja, med tem izstopa pištola z dušilcem zvoka, ki je bila zasežena Grujici Stojanović na območju Portoroža. Potem naj bi imel gospod Jurič tudi avtomatsko puško kopija Uzija hrvaške izdelave, ki ima ravno tako dušilec zvoka. In gospa
Odsek številka 11: (NB)

(Nadaljevanje) Kotnikova ni sprožila nobenega ustreznega postopka, predkazenskega, da bi lahko v istočasni koordinirani akciji pri vseh na domu izvedla preiskave in naredila te zadeve. Zanimivo, kako so te gospodje o katerih sem govoril z največjim veseljem in s hitrostjo organizirani, seveda, po mojem od, po komandi gospe ministrice za notranje zadeve, preiskave v poslanski skupini, v parlamentu, v prostorih moje pisarne v parlamentu, kamor so vstopali policaji oboroženi do zob, potem pri meni doma z željami, da bi bila nočna preiskava in tako naprej. To je vsaj za odgovor, gospod predsednik.

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Hvala lepa. Prosim, predsednik vlade, gospod Borut Pahor.

BORUT PAHOR: Kot tega ne želim skrivati, sem v zadregi kaj sploh smem reči kaj ne, glede na pristojnosti, ki jih imam, da ne bi posegel v pristojnosti tistih služb v katere ne bi smel. Sedaj, spoštovani gospod poslanec, če in kolikor držijo vaše navedbe o tem, da bi kdo od teh organov ravnal pristransko, potem mora kdo, ki nadzoruje, vsak ima svojega nadzornika, to ugotoviti. Prav gotovo z vlade ne gredo nikakršna navodila o pristranskosti ravnanj teh samostojnih organov. Poleg tega me je ravnokar minister za pravosodje obvestil, da smo v zvezi s predmetom vašega vprašanja zaprosili državno tožilstvo za informacije in jih bomo tudi, menim, pridobili. Prav tako imam tukaj pred seboj zapisano, da po zagotovilih ministrstva za notranje zadeve, kriminalistična policija svoje delo opravlja strokovno, v skladu z zakonom, da je bila v tem času predmet nadzora različnih državnih institucij, to je kar sem prej govoril, ki pa v konkretnih primerih niso ugotovile in potrdile nobene nezakonitosti dela kriminalistov. Mislim, da ste referirali Policijsko upravo Koper, če se ne motim. Mislim, da je treba to omeniti. Navedbe, ki so bile na anonimen način posredovane Vrhovnemu državnemu tožilstvu Republike Slovenije, nekaterim drugim državnim organom ali medijem in iz katerih so izhajali razlogi za sum obstoja kaznih dejanj, ki naj bi jih storila uradne osebe, so bile posredovane specializiranemu oddelku Vrhovnega državnega tožilstva, ki jih tudi proučuje. Te informacije pa imamo. Ministrstvo za pravosodje je v delu teh navedb, se nanaša na domnevno neobravnavanje prijav s strani specializiranega oddelka pri Vrhovnem državnem tožilstvu, le tega zaprosilo za seznanitev z ugotovitvami. Verjetno ste opazili, da smo se prejšnji teden sestali skupaj z ministrom tudi z vrhom državnega tožilstva in se poskušali dogovoriti za uspešno sodelovanje. Naš skupen cilj je pregon kriminala, zlasti organiziranega in zlasti gospodarskega. Jaz upam, da bo nov tožilski zakon, zakon o spremembi zakona o kazenskem postopku in druge statusne spremembe omogočili, da bodo vsi pristojni boljše in uspešno, zlasti pa, ker je bil to vaš, vaša pripomba, nepristransko, ne glede ali gre za vas ali gre zame ali gre za koga od ministrov ali gre za xy osebo, opravili nepristransko. Pred zakonom smo vsi enaki. Tako da, pričakujem, da bodo vsi državni organi ustrezno ukrepali v skladu s pooblastili, zadeve proučili in bodisi potrdili in predlagali ovadbo oziroma ustrezne sankcije ali pa bodo te ovadbe oziroma anonimke ali karkoli že, argumentirano ovrgli. To je vse kar vam lahko ta hip rečem.

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Želite dopolnitev odgovora? Prosim, Zmago Jelinčič Plemeniti.

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI: Gospod predsednik, vstop policistov z orožjem v Državni zbor je povsod po svetu nekaj neznanega. In glede na to kakšno orožje imajo ti policisti doma in niso zbiralci, da bi imeli to orožje registrirano, lahko človek pomisli, le zakaj ima nekdo ostrostrelsko puško z dušilcem zvoka. Verjetno ne, da strelja vrabce naokrog. Ampak zanimivo je, da tukaj, te zadeve še ni konec. Gre naprej tudi za ogromno količino zaseženega heroina. Najprej 200 kilogramov in nato čez dva tedna še 160 kilogramov v akciji Kemelodin, kjer so dobili enega policista, ki je 9 kilogramov tega heroina nosil okrog, ampak zanimivo je, da so se baje osebe,
Odsek številka 12 - (VI) 15.43

(nadaljevanje) ki so bile vpletene tukaj zraven, krasno opomogle, da nekateri, kot piše tukaj, gospod Dejan Jurič si je tudi zgradil hišo v vrednosti, kot naj bi govoril že on sam, 2 milijona evrov. Potem tudi v zadevi Srečka Prijatelja so ti kriminalisti opozorili na koruptivno dejavnost Juriča, Ribaša, bivšega tožilca Sevška in tožila Ožbolta Slavka in tako naprej. Skratka, zadeva je zelo zelo razvejana. Tudi pri lastninjenju Istra bezna je zelo zanimivo, kot piše, da je Jurič vedel čisto vse, pa ni sprožil postopkov proti kaznivim dejanjem, ki so. Poleg tega so še tri razne tajne operacije, ki se vodijo in ki se vodijo na zelo čuden način. To je "ostrostrelec zmija" in še ena operacija. Zoper to vpleteni isti ljudje in zopet gre na meji kriminala. Ko sem jaz prijavil tega Juriča so zavrgli na tožilstvu, čeprav sem imel dokaze o marsičem. Tukajle pa, kaj gospod predsednik, ali res postajamo mafijska država?

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Hvala lepa. Prosim, predsednik Vlade, gospod Borut Pahor.

BORUT PAHOR: Ne, dokler bo ta vlada ne, ampak moram priznati, da gospod poslanec ne morem tekmovati z vami v informiranosti v teh primerih. Nimam kaj, kot priznati ta poraz.

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Hvala lepa. Imate proceduralni predlog? Prosim, Zmago Jelinčič Plemeniti.

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI: Hvala lepa. Zanimivo je, da je večina teh ljudi, ali pa, praktično vsi, da so vpleteni v policijske konstrukte, ki so bili naperjeni proti meni zaradi nekakšnega, ne vem kakšnega podkupovanja med menoj in nekdanjim ministrom dr. Pogačnikom, kar je smešno, če nič drugega. Pri zadevi gre za kar celo vrsto kaznivih dejanj: nezakonito jemanje sredstev iz tajnih fondov, nezakonito jemanje zaseženih mamil, nezakonito prisvajanje in posest orožja, dušilcev poka in eksploziva, sodelovanje pri prostituciji, nezakonite tajne operacije v vseh pojavnih oblikah, pranje denarja, pomoč in prikrivanja pri lastninjenju in oškodovanju Istra benza in tako naprej. Zanimivo je, da nisem samo jaz dobil tega dokumenta, ampak da so ga dobili tudi minister za finance Križanič, minister za pravosodje Zalar in tudi Komisija za preprečevanje korupcije gospod Klemenčič. Kaj se je naredilo? Nič se ni naredilo. In to je tisto, kar je slabo. In zato slovenska država dejansko je že mafijska država. Tisti, ki opozarjamo na take izprevržene zadeve, tisti seveda bomo kaznovani. In tistim bodo delali preiskave z željami nekaterih ministrov oziroma ministric in sodnikov in tožilcev, da bi pri dveh punčkah, eni stari 3 in pol leta in eni stari 6 in pol let, izvajali nočne preiskave s specialnimi enotami, oblečeni v črne obleke z brzostrelkami in reflektorji, ko bi te majhne otroke porivali ob zid. K sreči so bili policisti tako fer in strokovni, da se tega niso šli. K sreči. To so bile želje, gospod predsednik, vaše okolice, vaše vlade na ta ali oni način. In mislim, da je to nedopovedljivo, da se kaj takega dogaja. Jaz sem že sprožil določene zadeve na...

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Gospod Jelinčič, prosim vas...

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI: ... mednarodnem nivoju. Ampak mislim, da je potrebno tudi v tem Državnem zboru...

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: ...ostanite v okviru poslanskega vprašanja.

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI: ...odpreti to vprašanje in o tem vprašanju razpravljati. Zato predlagam, da se glasuje o predlogu, da o tem razpravljamo v Državnem zboru. Hvala lepa.

PREDSEDNIK DR. PAVEL GANTAR: Hvala lepa. O predlogu poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega, da Državni zbor na naslednji seji opravi razpravo o odgovoru predsednika Vlade na njegovo poslansko vprašanje bo Državni zbor odločal v petek 19. novembra 2010 v okviru glasovanj.
Poslansko vprašanje predsedniku Vlade bo postavil Bojan Kontič, Poslanska skupina Socialnih demokratov