nedelja, 14. november 2010

Predsednik sodišča kaj boste storili? Sodniki v Kopru so obtoženi domnevne korupcije - molk ne rešuje! Sodnica išče imuniteto pri mandatno volilni komisliji DZ-RS. Zakaj, če je delala pravilno in pošteno??

Sodniki v Sloveniji imajo trajni mandat, čemur vseskozi nasprotuje SNS, saj so tako nedotakljivi in zaščiteni.

Politiks.si objavlja:

Obsojenemu Srečku Prijatelju še vedno niso vročili sodbe, sodnica Orjana Trunkl, ki ga je obsodila pa zahteva imuniteto!?



Obsojeni poslanec Srečko Prijatelj je iz koprskega zapora napisal pismo, ki ga je naslovil na predsednika korpskega okrožnega sodišča Vitomirja Bohinca. Če se bo vsebina pisma izkazala za resnično, smo na pragu novega sodnega škandala. Prijatelj namreč trdi, da mu še mesec in pol po obsodbi ni bila vročena pisna obrazložitev sodbe, iz katere izhajajo njegove pravice do tožbe zaradi krivičnega sojenja. Po zakonu se namreč mora pisna obrazložitev sodbe vročiti petnajst dni od ustnega izreka sodbe.
Hkrati pa Prijatelj v pismu opozarja na nestrokovnost sodnice Orjane Trunkl, ki ga je obsodila. Pravi, da proti njej poteka več kazenskih tožb zaradi njenega slabega in pristranskega dela. Prijatelj ima prav vsaj v enem primeru, ki ga je konec prejšnjega tedna popisalo Delo.  Zasebno kazensko tožbo proti Orjani Trunkl je sprožil Italijan Ermanno Chasen. Sodnici očita krivo obdolžitev in obrekovanje, ker je lani v predlogu za odreditev pripora Chasna zapisala, da je uradnim organom lažno prijavil začasno bivališče v Ugandi, zaradi česar je zunajrazpravni senat v Kopru izdal sklep o priporu Chasna zaradi begosumnosti in o zasegu 108.509,84 evra varščine, ki je bila leta 2000 vplačana za odpravo pripora.
Ob tem čudno sovpada naključje, da je ravno v teh dnevih sodni svet, ki ga vodi medijsko razvpiti pretendent za predsednika Vrhovnega sodišča Branko Masleša, od državnega zbora zahteval imuniteto za sodnico  Trunklovo. Ker sodni svet ni utemeljil z ničemer, zakaj bi morali dodeliti imuniteto sodnici, ki je obsodila Prijatelja, so se v mandatno-volilni komisiji za zaprtimi vrati odločili, da v parlementu ne bodo predlagali zaščite za omenjeno sodnico. Od sodnega sveta pa v komisiji sedaj pričakujejo podrobnejšo razlago, zakaj se v tem primeru sploh zavzema za imuniteto.
Pismo Srečka Prijatelja na tem mestu objavljamo v celoti (nelektorirano):

SREČKO PRIJATELJ
Ankaranska c. 3, Koper

OKROŽNO SODIŠČE V KOPRU
Predsednik sodišča g. VITOMIR BOHINEC
Ferrarska 9,  Koper

                                                                                             Koper 12.11.2010
Spoštovani predsednik sodišča!

Ponovno vas vljudno naprošam ,( že pred kratkim sem se pisno obrnil na vas pa nisem dobil odgovora), da mi omogočite vsaj Ustavno pravico do uveljavljanja pravnega varstva. Vaša prva dolžnost kot  predsednika je poskrbite, da sodišče deluje v mejah zakona. Zato od vas pričakujem, da boste ukrepali, da mi bo sodba na katero čakam že mesec in pol vročena takoj.
Upam, srčno upam,  da bo  moja iskrena beseda »prosim« pri vas  naletela na kanček razumevanja na vsaj malo tenkočutnosti in da boste nemudoma poskrbeli, da takoj dobim sodbo v imenu ljudstva, ki jo od okrožne sodnice spoštovane Orjane Trunkl težko pričakujem.
Sami dobro veste ,da se ne morem pritožiti na Višje sodišče,  če nimam vročene pisne obrazložitve sodbe, ne morem vložiti tožbe zaradi protizakonitega in pristranskega ter krivičnega sojenja (288.člen kazenskega zakonika),ki govori:
(1)Sodnik,ki pri vodenju sodnega postopka ali izrekanju sodne odločbe zavestno krši zakon ali izkrivlja pravo,da bi stranki v postopku škodoval ali ji neupravičeno dal prednost se kaznuje z zaporom do treh let.
(2)Enako se kaznuje sodnik ,ki z namenom iz prejšnjega odstavka tega člena opre sodno odločbo na dejstva za katera  ve ,da ne obstajajo ali se krivo podtikajo z lažnimi in nedovoljenimi  dokazi.
Vse to se je dogajalo med mojim sojenjem in popolnoma nekorektno nezakonito in pristransko ter na skrajno žaljiv način je sojenje tudi potekalo in temu primeren je bil tudi izrek naročene sodbe.
Zato želim uveljaviti vsa svoja pravna sredstva, ki so mi v tej nič kaj demokratični Sloveniji še na voljo.
Prav nič pa ne morem storiti dokler nimam vročene sodbe,zato vas prosim  ŠE ENKRAT ,da kot nadrejeni  svoji sodnici to tudi odredite, ker je zakonski petnajstdnevni rok od ustnega izreka sodbe že dvakratno prekoračen.
 Najprej  sem čakal v priporu,  da minejo sodne počitnice ,da se sodnica vrne iz dopusta, potem ni bilo tožilke in sedaj ni sodbe -  zakaj tako zavlačevanje in sprenevedanje ?
Upam da razumete,da ne morem vložiti pritožbe na Višje sodišče,  ne  morem vložiti zasebne tožbe, kakor tudi ne ovadbe  zoper sodnico in sodišče,  če nimam vročene sodbe. Tudi  za ponovno odpravo pripora, ki je odrejen zame na lažnih trditvah  ne morem zaprositi dokler nimam sodbe,  ki bo to morala detajlno obrazložiti saj nikoli nisem grozil z orožjem Mikužu in to navajate za glavni vzrok pripora ob zadnji presoji. Nikoli nisem nikogar udaril in nikoli nisem nobenemu nič  žalega storil.
 Kdo vam je naročil,  da morate vztrajati na takih lažeh, mogoče se to kmalu izv
Pisno sem Vas naprosil,  da se oglasite pri meni v priporu okviru rednih obiskov ,ker bi se želel pogovoriti z Vami glede novih dejstev ,ki se v javnosti zelo počasi odkrivajo.  Vendar kot je videti  tudi to ni mogoče.
Sodnici Orjani  Trunkl sem že na sojenju povedal,  da želim podati kazenske ovadbe zoper nekaj oseb in to z uradnim zaznamkom policije ,kazenske ovadbe je sodišče sprejelo vendar ne vem kaj se v nadaljevanju sploh dogaja in kljub vztrajanju ,da me obišče policija ter trikratnem  telefonskem klicanju policije mi je to še vedno onemogočeno. Mislim ,da če je lahko sodišče poskrbelo ,da se je mojim pričam vročalo vabila za pričanje na sojenju preko policije in se jih je s tem spravljalo v sramoto in ustrahovanje,  bi bilo tudi sedaj možno s strani sodišča poskrbeti za to,  da se pri meni oglasi pooblaščena oseba  policist in pisno sprejme kazenske ovadbe,  ki jih mislim podati.
Glede  na zelo nekorektno sojenje in pristransko obnašanje sodnice, ne pričakujem tudi tokrat,  da bo spremenila odnos do mene in bo verjetno vztrajala na priporu do konca.
Upam, da se  vsaj zavedate kaj mi s tem povzročate.
Vzeli ste mi  družino, čast, službo, resno ogrožate moje zdravje in še najmanj boli to, da ste mi vzeli moj denar in mi nezakonito odvzeli  pravico do dela poslanca,  za kar sem izvoljen na neposrednih volitvah .Odredili ste mi nerazumno kazen in mi naložili, da vrnem nekaj kar nikoli nisem od nikogar prejel ter plačati moram kazen za dejanja, ki jih nisem nikoli storil.
Še najbolj pa resnično boli  od vsega  to dejstvo, da so na strani kriminala tako tožilstvo kot sodstvo in policija.
To navajam zato, ker dobro veste kaj je storil Marjan Mikuž koliko ljudi je ogoljufal in koliko ovadb in tožb ima že spisanih a ga sodišče in tožilstvo in policija ne preganja  po uradni dolžnosti.  Celo varuje se  ga z osebno zaščito,on bi moral biti tu v priporu - to vam je jasno. Vendar ker na sodišču  delate kot pač delate (mogoče po naročilu) je to tako kot je. Na sodišču se je kot pravni poduk bralo ure grehe Mikuža iz preteklosti skoraj pol in nič se ne ukrepa,  nič se ne dogaja,  gospod ponavlja svoja nezakonita početja in policija ga varuje, kazenske ovadbe zoper njega  dnevno dežujejo in policija jih spravlja v predal.
Proti sodnici Orjani Trunkl potekajo  tožbe,dva primera njenega nestrokovnega dela vam pošiljam (sedaj pa intenzivno zbiramo vse njene zavožene sodbe v njeni karieri )in samo odkar sem v priporu  si je dovolila narediti kar nekaj zelo nedopustnih napak -  med drugim je bil z mano nezakonito zaprt tujec- kar nekaj mesecev , ki so ga aretirali po njenem nalogu za kazen, ki jo je že odsedel. Kdo te napake plača?
Prosim, da si preberete tudi te priloge v dopisu in če je vse prav naj spoštovana sodnica ne naproša za imuniteto Mandatno volilne komisije Državnega zbora Republike Slovenije,  ker je ne potrebuje,  če je dobro in pošteno delala. Konec koncev pa ima trajni mandat ,ki jo brani in 100% ščiti ne .
Spoštovani predsednik ste prvi med enakimi na Sodišču v Kopru,  poskrbite za malo načelnosti in prosim vas za takojšnjo ponovno presojo o odpravi pripora. Mikuž ni nikoli trdil,  da sem mu z orožjem grozil ,pa ste to  na vašem sodišču kar povzeli kot priporni razlog .
PROSIM DA SE ŠE ENKRAT POGLEDA V SODNI SPIS,PREDEN TO PONOVNO ZAPIŠETE KOT GLAVNI VZROK NA VSTRAJANU PRI TAKŠNEM UKREPU!
Hvala za razumevanje in vaše potrpljenje!
S spoštovanjem!                                       

                                                           Prijatelj Srečko
                                                            Poslanec  DZ-RS z nezakonito odvzeto pravico do dela