ponedeljek, 8. november 2010

izjava za javnost

Te izjave mediji niso smeli objaviti, ker blokada deluje.  Tudi izjave za javnost podane medijem iz kabineta predsednika stranke SNS ne smejo v javnost, Katarinca obvladuje sceno agencija - Spem sodeluje na polno.


Spoštovano ministrico za Notranje zadeve Katarino Kresal in gospoda ministra za Pravosodje g. Aleša Zalarja (oba člana LDS)  javno sprašujem sledeče:
Zakaj je g. Marjan Mikuž glede na dejstvo, da je s strani slovenske policije ovaden slovenskemu tožilstvu že v drugi polovici leta 2009 za veliko poslovno goljufijo in več težjih kaznivih dejanj, še vedno na prostosti.
S strani policije je namreč ugotovljeno, da si je protipravno prilastil preko 2.000.000,00 €, zoper njegova podjetja in njega osebno pa potekajo številne tožbe. Številnim pravnim in fizičnim osebam in bankam dolguje g. Mikuž Marjan preko 6.500.000,00 €, nekatere sodbe so pravnomočne in vrsta ogoljufanih oseb z pravnomočno sodbo v roki je velika prav tako pa je kar nekaj oseb, ki še čakajo na sojenje.
Zakaj tako osebo kot je Marjan Mikuž varuje vsak dan policija?
Zakaj pravosodni minister ne poskrbi za  njegov učinkovit sodni pregon in sodni postopek ?
Ta pregon  po uradni dolžnosti, ki stoji že leto in pol omogoča g. Marjanu Mikužu,da kriminalna dejanja na prostosti lahko neovirano ponavlja in to celo pod skrbnim varstvom in spremstvom policije.
 SAJ NI RES, PA JE!
Spoštovano ministrico in ministra javno sprašujem ali je to normalno. Kdo plačuje te stroške varovanja in kolikšen je ta strošek varovanja za »g. Mikuža« do sedaj. Prosim za jasne odgovore in ne nekaj kar bo v meglo zavito. To ministrico za notranje zadeve sprašujem kot nezakonito zaprti poslanec in seveda kot državljan Slovenije v kateri je izvoljena na ministrsko mesto, ki naj bi ga vestno opravljala. Upam, da mi ni potrebno posebej poudarjati, da mi je dolžna odgovoriti, če ne meni vsaj slovenski javnosti.
G. minister Zalar je bil pred mojim sojenjem kar trikrat na Sodišču v Kopru. Prej takih obiskov ni bilo in po tem bo verjetno bolj redek gost.
Kar se tiče pa dejanskega dolga in osebne varnosti in ogroženosti g. Mikuža pa želim jasno povedati sledeče.
Mnogo je ljudi, ki jim Mikuž dolguje in glede mene je lahko popolnoma brez skrbi. Nič prav nič se mu ne bo zgodilo! Mikuža nikoli nisem udaril in nikoli mu ničesar žalega storil. Je pa resnično težko ostati popolnoma ravnodušen, če te oseba, kateri si zaupal in je bila osebni prijatelj, izigra, ogoljufa in z lažno ovadbo oblati in poniža pred vso slovensko javnostjo in te pod lažnimi obtožbami celo uspe zapreti. Še bolj žalostno pa je to, da se kljub nešteto lažem, ki jih je izrekel pod prisego in v času sojenja in zaslišanja Marjanu Mikužu s strani sodišča popolnoma verjame, sodnica ga preprosto obožuje.
Dolg »g. Mikuža » do moje družine je velik in sicer moji tašči je z goljufijo in napeljevanjem svoje delavke okradel za  404.000,00 € ( dokaz v prilogi in upam, da ga objavite). Svojo delavko, ki mu je pri goljufiji pomagala je po tem, ko mu je kupnino namesto lastnici zemljišča nakazala na njegov osebni račun odpustil.
Moji družini iz naslov gradnje Stanovanjsko poslovnega objekta v Divači, ki obsega 46 stanovanj, banko in poslovne prostore dolguje 250.000,00 EUR s pripadajočimi obrestmi, katere je tudi sam potrdil.
Za to obstaja podpisana zadolžnica s strani  »g Marjana Mikuža« in za sodišče je izdelan dokazni predlog (izračun dolga s strani sodno zapriseženega cenilca gradbene stroke – v prilogi).
Sodišče ni upoštevalo nič od tega in  zavrnilo je vse moje priče in vse dokazne predloge obrambe, sodba je prepis lažne obtožnice in sodnica je na zahtevano kazen tožilke dodala še 4 mesece.
Dolgovani denar je stvarni dolg. Zahteval sem, da  mi ga Mikuž nakaže na moj in ženin TRR in vsakomur je jasno, da  banka mora prijaviti vsak večji znesek, ker se s tem preprečuje pranje denarja v RS.
Policija je izzvala kriminalno dejanje in Mikuža napeljala, da stvarni dolg poravna na nelegalen in nezakonit način. Zgodila se je gostilniška predaja denarja na zahtevo policije in s tem  je bil izpolnjen pogoj za moj pripor. To policija odkrito priznava na sojenju a kljub temu tako nezakonito  zbrani dokazi s strani policije niso umaknjeni - zato je  to policijski konstrukt. Mikuž je bil s strani policije k dejanju napeljan, policija ga je v akciji usmerjala in mu dajala navodila in verjetno je dobil tudi garancijo, da za svoja kazniva dejanja ne bo odgovarjal.
 Po vsem dogajanju v tem primeru lahko ugotavljam le to, da je policija  na strani kriminala ali po svoji volji ali pa zaradi ukazov  iz Ljubljane pa lahko samo ugibamo.
Po vseh obravnavah, ki so bile lahko glede na potek in vsebino domnevam, da je Sodišče v Kopru v tem primeru sodilo kot je bilo naročeno s strani uradne politike to  bo seveda pokazal čas .
 Elita LDS-a Igor Bavčar, Frederika Kresal in prijatelji ministrice, ki mesečno brez problema dobijo neupravičeno iz proračuna 50.000,00 € ……. Mikuž Marjan ……in številni podobni  pa lahko pod zaščito policije neovirano trdno delajo zase in za izbrance še naprej.

Sam  kljub resnim grožnjam, ki sem jih bil deležen, (ne samo jaz tudi drugi - poglejte prilogo) s strani Splošne plovbe in kljub temu, da sem za zaščito javno prosil ministrico (glej prilogo ) le te nisem dobil.
Ali je policija dolžna varovati prevarante in lopove osebno na njihovem domu, to je resno vprašanje? In če je dolžna varovati take ljudi bolje kot predsednika vlade RS, potem je to res  narobe svet .

Spoštovane bralke, spoštovani bralci!
SAM SEM ZAPRT ZA MOJ DENAR, »G. MIKUŽ« JE IZ PRILOŽENIH PRILOG OČITNO IN DOKAZNO MOJ DOLŽNIK PA JE  KOT STORILEC ŠTEVILNIH KAZNIVIH DEJANJ VAROVAN IN ZAŠČITEN S STRANI SLOVENSKE POLICIJE!
in
MIKUŽU ZAGOTAVLJAM :
Z moje strani se mu 100% ne bo zgodilo nič. Če pa je pravica na tem svetu oz. v tej naši domovini bo odgovarjal za svoja dejanja pred sodiščem  in ne glede na dogovor, ki ga je sklenil s policijo tudi pravično obsojen.

Zanimivo bo videti koliko časa bomo čakali na ta sojenja in koliko novinarjev bo spremljalo ta  sodni dogodek in zanimivo bo brati  tudi ta članek, ki bo verjetno maksimalno cenzuriran kot vsi moji članki, ki sem jih do sedaj odposlal uredništvom.

Živela demokracija in ne pozabite ministrica Katarina Kresal vam zagotavlja:
» PRED ZAKONOM SMO VSI ENAKI! MAR SMO?«




                                                                               Srečko Prijatelj

TUDI IZJAVE POSLANSKE SKUPINE ZA JAVNOST SO ROMALE V KOŠ



Ljubljana, 6. oktobra 2010




IZJAVA ZA JAVNOST



V Poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke nas preseneča včerajšnji preobrat na Okrožnem sodišču v Kopru, ko je Egon Bandelj, nenadno in kar preko telefaksa, umaknil tožbo zoper Srečka Prijatelja, ki je bila vložena že pred letom in pol. Še posebej pa je zanimivo to, da je bila tožba umaknjena le dan pred zaslišanjem  Srečka Prijatelja. Razlog za nenaden umik tožbe je verjetno v tem, da želi Egon Bandelj (ali pa nekdo drug) na vsak način preprečiti, da bi Srečko Prijatelj javno govoril o Splošni plovbi in želijo preprečiti, da bi se Srečka Prijatelja povezovalo s Splošno plovbo, z umikom tožbe pa mu je to onemogočeno.

Računsko sodišče je v reviziji smotrnosti poslovanja pri neodplačnem prenosu, nakupu in prodaji kapitalske naložbe v Splošni plovbi med 1. januarjem 2005 in 31. decembrom 2008 ugotovilo, da Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za finance, Slovenska odškodninska družba in Kapitalska družba v tem procesu niso ravnali učinkovito in gospodarno in s tem pritrdilo poslancu Srečku Prijatelju, ki je ves čas trdil, da sta bili, tako Splošna plovba, kot tudi država, oškodovani. Računsko sodišče je tudi potrdilo, da Vlada Republike Slovenije in Ministrstvo za finance tudi nista upoštevala zakona o javnih financah oz. odločitve državnega zbora, da mora ministrstvo za finance to naložbo samo prodati in ne prenašati na Sod.

Prav tako je tudi Komisija za preprečevanje korupcije, kamor je Srečko Prijatelj že začetek leta 2007 podal prijavo glede suma korupcije pri prevzemu večinskega deleža v Splošni plovbi, pritrdila poslancu Srečku Prijatelju, da gre v omenjeni zadevi za sum korupcije.

Najbolj zanimivo pa je to, da noben slovenski medij o Splošni plovbi ne poroča, kar nas samo napeljuje na to, da imajo očitno vsi mediji prepoved poročanja o Splošni plovbi. Pred kratkim, že v času pripora Srečka Prijatelja, pa je Egon Bandelj kupil Primorske novice, ki so do takrat še edine poročale o sporni prodaji Splošne plovbe, sedaj so pa tudi Primorske novice prenehale poročati o tem.

Očitno je, da čisto vsi vpleteni v zadevo Splošna plovba (teh pa ni malo) želijo preprečiti, da bi Srečko Prijatelj javno povedal vse, kar ve o Splošni plovbi, ker vsi vpleteni vedo, da o tem ve zelo veliko in se tega bojijo.


                                                                       Zmago Jelinčič Plemeniti, mr.ph.

                                                                        Vodja Poslanske skupine SNS