ponedeljek, 8. november 2010

TUDI IZJAVE POSLANSKE SKUPINE ZA JAVNOST SO ROMALE V KOŠ



Ljubljana, 6. oktobra 2010




IZJAVA ZA JAVNOST



V Poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke nas preseneča včerajšnji preobrat na Okrožnem sodišču v Kopru, ko je Egon Bandelj, nenadno in kar preko telefaksa, umaknil tožbo zoper Srečka Prijatelja, ki je bila vložena že pred letom in pol. Še posebej pa je zanimivo to, da je bila tožba umaknjena le dan pred zaslišanjem  Srečka Prijatelja. Razlog za nenaden umik tožbe je verjetno v tem, da želi Egon Bandelj (ali pa nekdo drug) na vsak način preprečiti, da bi Srečko Prijatelj javno govoril o Splošni plovbi in želijo preprečiti, da bi se Srečka Prijatelja povezovalo s Splošno plovbo, z umikom tožbe pa mu je to onemogočeno.

Računsko sodišče je v reviziji smotrnosti poslovanja pri neodplačnem prenosu, nakupu in prodaji kapitalske naložbe v Splošni plovbi med 1. januarjem 2005 in 31. decembrom 2008 ugotovilo, da Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za finance, Slovenska odškodninska družba in Kapitalska družba v tem procesu niso ravnali učinkovito in gospodarno in s tem pritrdilo poslancu Srečku Prijatelju, ki je ves čas trdil, da sta bili, tako Splošna plovba, kot tudi država, oškodovani. Računsko sodišče je tudi potrdilo, da Vlada Republike Slovenije in Ministrstvo za finance tudi nista upoštevala zakona o javnih financah oz. odločitve državnega zbora, da mora ministrstvo za finance to naložbo samo prodati in ne prenašati na Sod.

Prav tako je tudi Komisija za preprečevanje korupcije, kamor je Srečko Prijatelj že začetek leta 2007 podal prijavo glede suma korupcije pri prevzemu večinskega deleža v Splošni plovbi, pritrdila poslancu Srečku Prijatelju, da gre v omenjeni zadevi za sum korupcije.

Najbolj zanimivo pa je to, da noben slovenski medij o Splošni plovbi ne poroča, kar nas samo napeljuje na to, da imajo očitno vsi mediji prepoved poročanja o Splošni plovbi. Pred kratkim, že v času pripora Srečka Prijatelja, pa je Egon Bandelj kupil Primorske novice, ki so do takrat še edine poročale o sporni prodaji Splošne plovbe, sedaj so pa tudi Primorske novice prenehale poročati o tem.

Očitno je, da čisto vsi vpleteni v zadevo Splošna plovba (teh pa ni malo) želijo preprečiti, da bi Srečko Prijatelj javno povedal vse, kar ve o Splošni plovbi, ker vsi vpleteni vedo, da o tem ve zelo veliko in se tega bojijo.


                                                                       Zmago Jelinčič Plemeniti, mr.ph.

                                                                        Vodja Poslanske skupine SNS

Ni komentarjev:

Objavite komentar