četrtek, 12. april 2012

ODPRTO PISMO

Spoštovani predstavniki sedme sile!

Glede na izkrivljeno poročanje, ponovna podtikanja neresnic, namerno blatenje in žaljenje, ki se ponavlja že ves čas, vam sporočam:

  1. Da bi si želel korektnega in resničnega poročanja in ne naročenega in vnaprej plačanega pisanja.
  2. Da nisem več javna oseba, zato prepovedujem kakršno koli uporabo polnega imena in priimka. Prav tako pa velja, kot za druge, tudi zame ustavna norma – domneva nedolžnosti.
27. člen
(domneva nedolžnosti)
Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo


    Glede na to, da sem s strani novinarja tudi primenovan ( Ismail Manjardi), to so počeli           
     fašisti med II. svetovno vojno, jasno kaže na etiko in moralo novinarskega pisanja.

  1. Če že poročate o sojenju v novi zadevi, potem je potrebno povedati sledeče:
·         Da je bila v marcu 2010 za obe zadevi enotna obtožnica. Ker pa je imelo sodstvo
željo, da se me na inkvizitoren način obsodi po hitrem postopku (kar se je tudi zgodilo) in ker je bil Marjan Mikuž v tej zadevi oseba, za katero je sodišče smatralo, da ji gre verjeti, hkrati pa po isti obtožnici tudi osumljenec več kaznivih dejanj, priča in tajni policijski sodelavec je sodišče, zaradi pravne vzdržnosti obtožnico delilo. Meni se je sodilo in krivično obsodilo. Sodišče je o drugi zadevi ves čas molčalo in s tem v procesu sojenja storilo eno bistvenih kršitev, ki pa seveda ni edina. Od marca 2010 pa vse do  decembra 2010, ko mi je bil sklep o ponovni združitvi zadeve vročen na Silvestrovo in je bilo sojenje že končano, je sodišče zavestno prikrivalo, da imam odprto še eno zadevo. Zanimivo pa je, da se je vse druge priče kot tudi »oškodovanca« na ta postopek opozarjalo.
·         Sodba sama že vsebuje izrek v zvezi z očitanimi mi kaznivimi dejanji v novi zadevi.
Torej bom ponovno sojen za zadeve, ki so bile že obravnavane. To je pravno nedopustno, ker pa nismo v pravni državi je vse dovoljeno.
·         Pri poročanju v novi zadevi pa vas pozivam, da se najprej seznanite z obtožnico. Po obtožnici se Marjana Mikuža bremeni kaznivega dejanja zlorabe položaja, nedovoljenega dajanja daril in poslovne goljufije( saj je   mojo taščo prikrajšal za kupnino zemljišča v vrednosti 404.000 EUR).

Še enkrat bi rad poudaril, da je izvor mojega premoženja transparenten in zakonit. Vse je preverila tako Komisija za preprečevanje korupcije in glede na dokaze tudi preiskovalna sodnica.
Vzroki za mojo aretacijo in nezakonit postopek so jasno prikazani in opisani na mojem blogu.

Na koncu pa iskreno upam, da naši novinarski krogi premorejo kakšnega raziskovalnega novinarja, ki ne bo podlegel vplivom raznoraznih botrov ter mamljivim plačilom in ne bo poročal zgolj zato, da bo večal naklado svojega časopisa.

                                                                               Srečko Prijatelj

Slovenska vas, 10.4.2012