petek, 6. maj 2011

Spoštovani bralci in spremljevalci bloga!






Verjetno ste opazili, da smo določene vsebine umaknili iz bloga. To pa zgolj zaradi tega, ker je Sodišče v Kopru tako odločilo.

Ne morem mimo dejstva, da je v 1. členu Ustave Republike Slovenije jasno napisano, da je Slovenija demokratična republika, v 39. členu pa navajam:« Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.«

Za umaknitev zahtevane vsebine so bile le objavljeni članki v dnevnem časopisju in spletnih medijih in  povzetek navedb v teh objavah. Presojo o odločitvi Sodišča v Kopru prepuščam vam.



V medijih ste verjetno zasledili, da je Srečko Prijatelj preseljen na prestajanje zaporne kazni v Zavod za prestajanje kazni zapora na Dob pri Mirni.

S preselitvijo se je začelo vse na novo. Kljub že več kot letu dni pripora, se pravi tudi letu dni že prestane kazni so se vsi postopki začeli na novo. Obiski so omejeni na eno uro in to za steklom. Tako smo sedaj v še slabšem položaju kot v priporu. Tako naj bi bilo mesec dni. S tem lahko razumem le to, da so mu odvzete pravice, ki so mu bile že dodeljene. Vendar, če tako določa Pravilnik o izvrševanju kazenskih sankcij bomo to sprejeli in počakali, da mine ta mesec dni. Glede na to, da se je z vsemi postopki doslej čakalo, da se je iztekel zadnji dan, ki je po zakonu predpisan oz. se je te roke tudi večkrat kršilo ne verjamem, da bo tokrat kako drugače.

 Prošnji, ki smo jo podali zaradi že večkrat ponovljenih dejstev, da bi bilo odobreno prestajanje kazni v Kopru ni bilo ugodeno. Po navedbah Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij je bilo mnenje vodstva Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper negativno. Razlogi za to mi niso poznani še manj pa jasni. Tudi tukaj se bom raje izognila komentarjem in mojim razmišljanjem saj so nam poznani številni primeri, ko je bilo mnenje drugačno ob bistveno drugačnem obnašanju in vedenju pripornikov oz. zapornikov. Ponovno se bom navezala na Ustavo in to na 5. člen, ki pravi: »Država na svojem ozemlju varuje človekove pravice in temeljne svoboščine.« Ali jih res?



V času, ko objavljamo na blogu, smo večkrat opozarjali na razne kršitve. Na te kršitve smo opozorili tudi v vseh doslej poslanih pritožbah in tudi v javnih objavah. Pa so bile spregledane. Morda namerno. Sprašujem se le ali so sploh potrebni vsi zakoni in predpisi in ali je sploh potrebna Ustava RS, če se tega kar je napisano ne spoštuje in se sodi in dosodi mimo vsega tega. Samo še na 29. člen Ustave RS – pravno jamstvo v kazenskem postopku, bi se navezala. V tem členu je navedeno: » da mu je zagotovljeno izvajanje dokazov v njegovo korist«. Tudi ta člen Ustave RS ni bil spoštovan.

Navajala sem samo člene Ustave RS, ki so kršeni in preveč bi bilo navedb kršitev zakonskih določil, če bi hotela vse navajat. A to je naša Slovenija. Za nekatere je tako, za druge pa drugače. Glavno je, da se s senzacionalnimi aretacijami preusmeri pozornost državljanov.



Obiskovalcem bloga sporočam, da kljub poskusom uničenja, tako psihičnega kot fizičnega, nadaljujemo. Prišel bo dan, ko bo pravica dosegla svoj cilj.



Hvala za vašo podporo v obliki zanimanja za našo stran resnice.



                                                                       Prijatelj Aleksandra