ponedeljek, 23. julij 2012


Slovenija RAJ za gospodarski kriminal!!!!



Objavljam ključne dokumente, ki potrjujejo korupcijo in velik gospodarski kriminal, ki ga zaradi vpletenosti sodstva, policije in tožilstva organi pregona ne preganjajo. Sodniki zaradi vpletenosti ne sodijo,policija zaradi vpletenosti politike ne ukrepa,saj tudi policijski veljaki pobirajo milijone € v drugih primorskih podjetjih in zaplenjeni drogi ter orožju in denarju. Tožilstvo na primorskem ne ukrepa ampak se celo priključi pogrebnikom v zadnjem mrtvaškem plesu, kjer izgine ISTRABENZ, SPLOŠNA PLOVBA PORTOROŽ, MIP NOVA GORICA. V ZADNJEM ČASU PA ŠE VSA PRIMORSKA GRADBENA PODJETJA . Vsi kriminalci z polnimi žepi so pod zaščito sodstva, tožilstva, policija pa jih celo varuje, obvešča in jim nudi zaščito .
TO JE SLOVENIJA!
Opozarjal sem na to kot poslanec in zato sem zaprt, goljufa, ki je ogoljufal mene in mojo družino pa varuje policija kot vse druge težke kriminalce v Sloveniji .
Z ovadbami ne bom prenehal in če bo potrebno bom tožbe za take kriminalce vlagal z diplomatsko imuniteto kot državljan neke druge države, kjer se demokracija  piše z veliko črko D.
Grožnje, da me bodo pospravili kot so Krambergerja so redne, a tudi če se to zgodi se proces pregona za pogrebnike Slovenije ne bo ustavil .Resnično so polni denarja in mislijo, da so bogovi, a tu se motijo .Utišajo vsakogar - Pezdir je obmolknil ,Voduška so zaprli, Janšo sodno preganjajo, poštene direktorje, ki želijo dobro Sloveniji sodno preganjajo s sodbami po naročilu kot je moja, a tudi to se bo moralo enkrat nehati .
Tujino zanima  vedno bolj to mafijsko delo slovenskega podzemlja in za tem delom stojijo imena.
Sodniki, ki sodijo po naročilu so javnosti znani in njihova dela so v sodbah v imenu ljudstva zapisana. Kam bodo bežali, ko jih bo ljudstvo prebilo na križ. Koper je poznan v tem v taki meri, da je primer slabe prakse že za študente prava in sramota Sloveniji.
Vrhovno sodišče brani to svinjarijo.  Tudi na te nedopustne postopke sem opozarjal že leta 2007 kot primorski poslanec predsednika Vrhovnega Sodišča g. Testena, ki je bil mnogo bolj načelen kot sedanji.
Zaradi tega pisma, ki ga tudi objavljam je bil in je zame v Kopru vedno pripravljen sodni masaker ,voden na inkvizitoren način s sodnico, ki naprej pred sojenjem pisno izjavi, da mi ne bo pošteno sodila in je tudi sama  v tožbah zaradi krivičnega, pristranskega in nezakonitega sojenja . TUDI TO JE SLOVENIJA.





 
Srečko Prijatelj
Poslanec SNS


Ljubljana, 21. decembra 2007


Gospod
Dr. France Cukjati
Predsednik
Državnega zbora Republike Slovenije



PISNA POSLANSKA POBUDA
MINISTRU ZA PRAVOSODJE REPUBLIKE SLOVENIJE


Predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Franc Testen je včeraj odredil službeni nadzor na koprskem sodišču. V Poslanski skupini SNS to potezo pozdravljamo, še posebej zaradi strašanskega pomanjkanja nadzora nad delom sodišč in sodnikov samih ter ob dejstvu, da imajo le - ti trajni mandat in si zato lahko privoščijo tudi nekvalitetno in domnevno nezakonito delo.

Zato ministra za pravosodje Republike Slovenije pozivam, naj predsedniku Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, gospodu Testenu naloži tudi dolžnost pregleda vseh zadev v zvezi s Splošno plovbo.

Dejstva, ki kažejo na sum obstoja organizirane hudodelske združbe, namreč  narekujejo nujnost podrobnejšega nadzora zlasti nad delom Višjega sodišča Republike Slovenije v Kopru. V primeru Splošne plovbe je Okrožno sodišče Republike Slovenije v Kopru povsem korektno razsojalo, medtem, ko je Višje sodišče Republike Slovenije v Kopru, čigar predsednica je Joža Velkavrh, vedno razsodilo v prid Splošne plovbe, katere pravni zastopnik je gospod Gregor Velkavrh, bivši predsednik koprskega sodišča in mož omenjene predsednice.

V prilogi vam pošiljamo pregled suma klientelističnega delovanja koprskega sodišča, hkrati pa vam pošiljamo tudi pregled domnevne hudodelske združbe, ki je domnevno na nezakonit in netransparenten način v največji možni meri oškodovala Splošno plovbo Portorož, kar velja za krajo stoletja. To podjetje so namreč davkoplačevalci na podlagi posebnega zakona sanirali s proračunskimi sredstvi v višini 75 milijonov dolarjev. Zaradi neizplačanih plač delavcem je bila povsem korektno ustanovljena družba pooblaščenka, ki je dala lastniško pravico delavcem. Kasneje pa je vodenje te družbe prevzel njen nekdanji sindikalist, ki pa je s pomočjo sodstva in uradne oblasti družbo prodal nemškemu ladjarju Doehleju, ki je postal pravni zastopnik delavcev. Vse povezave so opisane v priloženem organigramu (hobotnica). 

Zahtevam, da minister za pravosodje Republike Slovenije navedeno posreduje gospodu Testenu za lažjo orientacijo pri opravljanju  službenega nadzora. V Poslanski skupini SNS pa bomo v ponedeljek, 24. decembra 2007, kazensko ovadili direktorja SOD-a, ki naj bi omenjeni združbi nudil ves tehnični suport.

Čudi pa nas, da kriminalisti in Računsko sodišče Republike Slovenije še vedno kljub našim opozorilom in opozorilom Komisije za preprečevanje korupcije in tožilstva niso ukrepali, četudi bi morali ukrepati že po službeni dolžnosti.

Zato me zanima, kdaj bodo ukrepali?



                                                                                 
                                                                                  Srečko Prijatelj

                                                                                  Poslanec SNS





Priloge:
-          organigram
-          opis suma klientelizma