nedelja, 22. april 2012


2. REDNA SEJA DRŽAVNEGA ZBORA REPUBLIKE SLOVENIJE 19.4.2010
16. TOČKA DNEVNEGA REDA – MANDATNO VOLILNE ZADEVE


Prehajamo na obravnavo zahteve okrajnega sodišča v Kopru o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnico Oriano Trunkel. Zahtevo je Državnemu zboru predložilo okrajno sodišče v Kopru. Zahtevo je obravnavala mandatno-volilna komisija kot matično delovno telo, ki je zboru pisno poročala in predložila predlog sklepa.
Na podlagi 214. člena Poslovnika Državnega zbora v zvezi z 207. členom Državni zbor o predlogu sklepa odloči brez razprave. Prehajamo na odločanje.
Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme naslednji sklep. Državni zbor na podlagi drugega odstavka 134. člena Ustave Republike Slovenije ter 99. člena zakona o sodniški službi v zvezi z zahtevo okrajnega sodišča v Kopru za odločanje o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnico okrožnega sodišča v Kopru Oriano Trunkel zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po drugem z zvezi s prvim odstavkom 257. člena kazenskega zakonika ne prizna imunitete sodnici Oriani Trunekl in dovoli vodenje kazenskega postopka.

Glasujemo. Navzočih je 80 poslank in poslancev. Za je glasovalo 58, proti 15.
(Za je glasovalo 58.) (Proti 15.)
Ugotavljam, da je sklep sprejet.