sreda, 27. oktober 2010

Nikoli objavljeno pismo javnosti čeprav je posredovano vsem medijem, prepoved objavljanja je bila dana; blokada uspešno deluje!

Izjava za javnost
V zvezi z podanim kazenskem predlogom Okrožne državne tožilke in izjavi, ki jo je podala za javnost po izrek, ki predlaga zame skupno kazen štiri leta in deset mesecev ter za mojo soprogo sedem mesecev zaporne kazni želim zaradi objektivnosti obveščanja podati sledečo izjavo.
Kot sem že dejal sem prepričan, da je RAZUM ZAPUSTIL UM IN PRI PODAJI TAKEGA PREDLOGA JE OSTAL SAMO SUM ZA PRESOJO!
Naj povem nikogar nisem izsiljeval dolg g. Mikuža do moje družine je dejanski dolg, ki izvira iz skupnega projekta v našem skupnem podjetju Premik invest, ki je v Divači gradilo 46 stanovanj banko in poslovne prostore. To podjetje je najelo 700 000€ kredita in za ta kredit smo zastavili osebno jamstvo pri banki. Ker je g. Mikuž je iz tega denarja kupoval zemljo zase in sklepal fiktivne pogodbe s prijatelji ter tako izčrpaval finančni fond in ni plačeval obrokov kredita je banka pričela z izvržbo osebnega premoženja. Dolg do banke, ki je bil razlog za izvržbo sem poravnal jaz osebno iz svojega TRR.
Sodno zapriseženi izvedenec je podal vrednostno oceno našega vložka, ki presega 286 000 €. Mikuž mi je v zadolžnici priznal le 250 000 € in obresti. Dolguje mi še iz drugih virov in te terjatve tožilstvo, v sojenju tudi priznava.
Ta denar sem zahteval, da mi ga nakaže na skupen račun žene in mene, ki je odprt pri Deželni banki. To sem zahteval pisno in tudi uradni izračun obresti od banke je bil priloga v tem pismu. Ko sva z soprogo na dan mojega prijetja prišla v Novo Gorico sem ga poklical po telefonu naj pride na Deželno Banko v Novi Gorici, pa tega ni hotel storiti.
Policija je Mikuža usmerjala in zahtevala od njega, da se dobiva v neki gostilni, kjer so pripravljali moje prijetje. Policija je izzvala kriminalno dejanje in je v akciji Mikuža celo vodila, pri tem je sodeloval tudi vodja okrožnega državnega tožilstva Slavko Ožbolt. Tako zbrani dokazi so po 155 členu ZKP-ja nezakoniti in nični.
Policija je na sojenju vse te nezakonite postopke priznala,vendar sodnica ni izločila teh dokazov saj bi s tem bilo priznano kriminalno delovanje policije. Akcijo v kateri so istočasno prijeli tudi ministra za kmetijstvo dr. Pogačnika in mag. Zmaga Jelinčiča Plemenitega, oba so tudi priprli, je vodila ta dan osebno ministrica Katarina Kresal. S tem se je rešila tudi resnici o Bulmastifih, saj je g. Pahor takoj zahteval Pogačarjev odstop.
Z vso odgovornostjo trdim da, Mikuža nikoli nisem udaril in za take trditve ni nikakršnih dokazov in tudi tožilka je v tem delu spremenila izjavo v obtožnici, ker nima dokazov, to dejanje se nikoli ni zgodilo. Različne pa so tudi izjave Mikuža in tožilke, kar kaže, da vsaj eden od niju ne govori resnice.
Tožilko sem opozoril že na sojenju, da navaja lažna dejstva kot priporne razloge in na teh trditvah še kar vztraja. Bil sem opozorjen, da žalim sodišče, vendar to ni edina neresnična trditev, ki jo navaja tožilstvo brez vseh dokazov kot priporni razlog. Navajala je druge neresnične trditve kot npr., da mi je g .Mikuž izročil 50.000 € v prisotnosti dveh prič. Priče so to zanikale na pričanju pred sodnim senatom a tožilka v izreku še vedno vztraja, da se je to zgodilo.
O grožnji z orožjem ni več nobenega govora in je tudi ta lažna trditev brez dokazov služila zgolj kot priporni razlog in prikaz splošne nevarnosti. Tudi v tem delu je državna tožilka vztrajala na laži. Navedeni dogodki se niso nikoli zgodili in za lažne navedbe g. Mikuža, ki so navedene v tožbi ni nikakršnih stvarnih dokazov.
Glede župana Divače:
G. Potokar je vrnil denar iz svojega računa in to celotni znesek, ki ga je nezakonito dobil od g .Mikuža na mojo zahtevo seveda. In ni se mu prav nič grozilo kar kažejo prebrana SMS sporočila in to so zapisali tudi novinarji, ki so bili prisotni na sojenju. V SMS sporočilih sem ga naslavljal s SPOŠTOVANI.
V mojih SMS-ih, ki so prebrani  (samo tisti, ki sem jih jaz poslal) na sojenju smo lahko zasledili, da od Mikuža terjam takojšnje plačilo za protipravno pridobljen denar, ki si ga je na goljufiv način prisvojil od moje tašče - gre za 404.000€. Goljufijo je izpeljal tako, da je po pridobitvi taščinega podpisa na bel kos papirja z izgovorom, da bo urejal potrebno v zvezi s prodajo parcele. Pooblastilo je bilo na njegovo delavko Loredano Bratoš. Njej je ukazal, da kupnino od Luke Koper prejme na svoj TRR in po nakazilu tega denarja je takoj zahteval, da ga nakaže njemu. To je Loredana Bratoš tudi storila in kmalu po tem jo je odpustil. To smo lahko videli po skrbnem pregledu njegovega računa in seveda pregledani so tudi vsi naši družinski računi. S tem se je izognil neposredni odgovornosti pred sodiščem in plačilu davka za nameček pa je zaračunal še 4% provizije, ki mu jo je izplačala Luka Koper za posredovanje pri prodaji. Za to goljufijo je ta gospa tožilka vedela že lansko leto in do danes ni storila nič.
To zgovorno govori o karakterju Mikuža in njegovem poštenju, številni oškodovani pa so se tudi javili nam osebno ali pa na uredništvo primorskih novic takoj po mojem prijetju. Zaradi tega dejanja prejme g. Mikuž  v decembru 2009 kazensko ovadbo za veliko goljufijo in v naslednjem letu pa tudi odškodninsko tožbo. Policija ga je že v lanskem letu ovadila za  kazniva dejanja.
Ko je videl, da je vrag vzel šalo se odloči, da poda zame lažno kazensko ovadbo in postane tajni policijski sodelavec, s policijo podpiše tudi posebno pogodbo.
Številni so tudi drugi, ki želijo poplačilo svojih dolgov, odprtih postavk, zapadlih sklepov od Mikuža in številni postopki so v teku in številne so pravnomočne tožbe. Kar nekaj je takih, ki so nas obvestili, da imajo pravnomočne sklepe in izvršbe vendar poplačani še po 4, 5 letih še vedno niso. Različnim bankam, pravnim in fizičnim osebam dolguje preko 6,5 mio €. Zanimivo pa je, da vsi kazenski postopki  zoper njega v tem času kar mirujejo in sedaj ga celo policija fizično varuje. Po vsej verjetnosti se je tudi dogovoril s policijo in tožilstvom o neki zelo mili kazni, ki bo sledila v zrežiranem sodnem postopku zoper njega samega. Vsi sodni postopki so zoper njega za sedaj trenutno ustavljeni, zakaj nam kljub postavljenem vprašanju naslovljenem na ministra Zalarja še danes ni jasno.
G Mikuž je v naši družini užival popolno zaupanje in je bil pri nas doma zaželen. Ko smo spoznali kaj nam je storil in kdo je ta gospod, ki se je prej pisal Djokić in ne Mikuž, po tem se ni niti javljal več na telefon. Sam sem od njega zahteval takojšnje plačilo, tašča pa je kot rečeno zadevo urejala s tožbo. Izrekel sem mu marsikatero težko besedo in tudi on jo je meni.
Neresnična je njegova trditev in trditev tožilstva, da gre za neko plačilo provizije po treh letih, ko je posel z Luko že zaključen in tudi zlonamerna je trditev, da sem o vseh poslih z Luko posredoval jaz pri g. Časarju, saj bi bilo potem povsem logično, da bi za to prevaro sam prvi zvedel. Mi smo sami pridobili drugo kupoprodajno pogodbo za prodano parcelo na zemljiški knjigi po tem, ko nas je policija obvestila, da smo ogoljufani.
Glede Spoštovane tožilke Barbare Milić pa samo še ta malenkost za boljše razumevanje konstrukta in politične vpletenosti v sojenje.
Ta tožilka je tista oseba, ki  je gladko zavrnila mojo kazensko ovadbo naslovljeno na tožilstvo v Kopru za nepravilnosti v Splošni plovbi, ki smo jo podarili tujcu po tem, ko smo jo z posebnim zakonom sprejetim v DZ-RS sanirali z 75 mio$ proračunskih sredstev. Gre za največje oškodovanje primorskega gospodarstva in zato RS ni več pomorska država.
Računsko sodišče je na mojo prošnjo naredilo skrbni pregled poslovanja in zahteva sedaj po dveh letih sodni pregon za številne vpletene. Upam, da tudi za spoštovano tožilko, ki je najmanj malomarno ravnala, če ne dogovorno z mnogimi politiki, ki so si takrat z kovčkom v roki podajali kljuko Splošne plovbe. V to afero je domnevno vpleteno tudi Koprsko sodišče, zato sem tu zaželen kot stranka v postopku in sem skrbno varovana oseba, ki se niti z novinarji ne sme pogovarjati.
To je tudi dejanski vzrok za moje prijetje, g. Mikuž pa je kot storilec še drugih kaznivih dejanj tudi v drugih postopkih, kar bo pokazal čas, samo dobro izkoristil ponujeno.
Samo še ta primerjava: Državna tožilka Barbara Milič trdi da je 4 leta in 10 mesecev primerna kazen zame in za soprogo sedem mesecev!
Spoštovani bralci to isto sodišče v Kopru je dosodilo z umor v septembru storilcem tri leta zapora! Sem mar koga ubil, sem koga udaril, sem koga ranil, poškodoval? NISEM!
 SAMO SVOJE SEM HOTEL IN SVOJE BOM TUDI PO SODNI POTI DOBIL!
S Splošno plovbo ne bom odnehal vse dotlej, dokler zopet ne bo Slovenska. Roberta Časarja se je kljub dobrim poslovnim rezultatom Luke Koper odstavilo med drugim tudi zato, ker je hotel kot predsednik uprave Luke Koper tedaj kupiti Splošno plovbo, kar mu nekateri ne bodo nikoli oprostili.
Direktor Splošne plovbe je za prikrivanje dejanske resnice kupil celo Primorske novice. V času ko sem priprt so preden so bile prodane zelo korektno poročale o poteku sojenja. Sedaj o sojenju poroča novi novinar, ki mi pravi, da bo še grše pisal.
Agencija SPEM obvladuje tudi nekaj drugih časopisov .
O vseh teh zapletih in nepravilnostih bom z veseljem podrobno opisal tudi v svoji knjigi, ki jo pišem. V tej knjigi bom opisal podrobno vso improviziranje na mojem sojenju vključno z ignoranco Sodišča v Kopru, ko se ni upoštevalo sklepa Vrhovnega Sodišča po odpravi pripora za prvi mesec pripora. Obvestil sem Svet EU in vlagamo tožbo zoper nezakonite sodne postopke, sodišče ni hotelo sprejeti niti enega dokaza in odklonjene so skoraj vse moje priče, kar pa je svojevrsten absurd.
Lep pozdrav!                                           Prijatelj Srečko
                                                                         Poslanec DZ-RS z nezakonito odvzeto pravico do dela