nedelja, 31. oktober 2010

SODIŠČA V SLUŽBI POLITIKE! Eno od mnogih pisem, ki sem jih poslal pristranski sodnici Orjani Trunkelj: KI JE SODILA PO NAROČILU BREZ DOKAZOV IN BREZ PREDLAGANIH ŠTEVILNIH PRIČ OBRAMBE

SREČKO PRIJATELJ
Ankaranska c. 3, Koper

OKROŽNO  SODIŠČE V KOPRU
KAZENSKI ODDELEK
GA. ORJANA TRUNKL
Ferrarska 9, Koper

Koper, 17.9.2010



SPOŠTOVANA PREDSEDNICA SENATA ga. Orjana  Trunkl!

Ponovno Vas pisno vljudno naprošam, da presodite o smiselnosti vztrajanja na ukrepu pripora, ki se izvaja še naprej .
Smo v fazi sodnega postopka, ko so zaslišane vse ključne priče, ki jih je predlagalo tožilstvo in v teh postopkih zaslišanja se je pokazalo kar nekaj trditev, ki jih g. Mikuž navaja v pričanjih za neresnične. Številne njegove in moje priče so potrdile, da je lagal v različnih izjavah v pričanju pod prisego, kar nekaj njegovih trditev smo z pisnimi dokazi ovrgli in tako dokazali, da so neresnične.
A kljub temu ODT še vedno vztraja na teh neresnicah, ki jih celo navaja za priporni razlog. Vedno znova se tudi kot ključni razlog za presojo upošteva zahtevo tožilstva na vztrajanju na priporu. Navaja se ponovitvena nevarnost in ravno pri tem dejstvu Vas spoštljivo naprošam, da ponovno presodite kaj je ta nevarnost ponovitve.
Moji SMS-i poslani g. Mikužu niso bili grozilni, lahko so žaljivi vendar sem tudi sam prejel od njega številne SMS-e z enako vsebino, ki jih pa nismo prebirali. Dolg g. Mikuža do moje družine je stvaren dolg in ne gre za nobeno provizijo kot to navaja g,Mikuž.
Nikoli nisem bil nasilen do njega in nikoli nisem z njim fizično obračunaval, še manj pa je resnična njegova trditev, da naj bi mu kazal orožje in on sam niti ne trdi, da sem mu grozil z orožjem.
Ovržena je s pričanjem priče Markovič Anta, da sem hotel škodovati njemu in njegovi družini. Njegova soproga tudi ni povedala na pričanju nič, kar bi potrdilo njegove trditve.
V goljufijo do moje družine je silil tudi svoje sodelavke, ki jih je prisilil v poslovno goljufijo (Dolores Klaut Ž.-je prisilil v dajanje lažne izjave in v uničenje avtorskih pogodb) dolg do mene s strani TV Vitel po telefonskem razgovoru priznava, na pričanju zanika.
Loredano Bratoš je prisilil v poslovno goljufijo, ki sta jo skupaj izvedla do tašče in si nezakonito pridobila 404 ooo€, kasneje jo je odpustil.
G.Mikuž je pred sodiščem priznal, da je kar nekajkrat lagal, navajal neresnične podatke in zavajal sodišče z neresničnimi navedbami in še in še bi lahko našteval.
Spoštovana predsednica senata!
Vljudno Vas naprošam, da presodite ponovno o možnosti odprave pripora in ta skrajni ukrep nadomestite z milejšim ukrepom – prepoved komuniciranja in približevanja Mikuž Marjanu.
G. Mikuž se je v postopku  pokazal kot oseba, ki ji ne gre verjeti in je spremenil svojo izjavo, na policiji takoj po tem, ko je prejel kazensko ovadbo in tožbo za veliko goljufijo, s tem je tudi dosegel status tajnega policijskega sodelavca in zaščitene osebe.
Številne so tudi druge osebe, ki so ogoljufane s strani g. Mikuža in imajo že pravnomočne sodbe ali pa se sodni postopki še vlečejo po sodiščih.
Tudi to bi se moralo pri presoji mojega pripora upoštevati. Naj poudarim, da nikoli nisem imel namena kakorkoli škodovati Marjanu Mikužu in tega namena nimam tudi danes. Seveda bom pravno ukrepal in pravno zaščitil svoj in družinski interes, kar pa upam ni pogoj za pripor.

Glede na to, da sem brez vseh prihodkov že sedmi mesec, da sem potreben intenzivnega zdravljenja in glede na to, da bo sodni postopek še dolgotrajen vas spoštovana sodnica naprošam za razumni ukrep, ki ga lahko na videno in slišano tudi odredite.
S spoštovanjem !
Prijatelj Srečko

Ni komentarjev:

Objavite komentar